Eindelijk woont opa dichtbij!

lana.jpg 583.83 KB

Lana's ruilverhaal begon een aantal jaar geleden, toen ze samen met haar broers en zussen van Schagen naar Amsterdam verhuisde. In die tijd woonde hun vader in Rotterdam. Dat was ver van de familie in Amsterdam en hij vond de afstand maar niets. Hij voelde zich steeds eenzamer, wat ook veel impact had op de rest van de familie.


De broers en zussen dachten erover na om een kamer of appartement in Amsterdam te huren voor hun vader, maar particuliere huur is duur en ze konden niets vinden dat echt goed voelde. Afgelopen najaar, toen Lana net was bevallen, werd de wens om haar vader dichterbij te hebben nóg sterker. Ze hoorde over woningruil24.nl en maakte een ruiladvertentie aan, zonder enige hoop dat het echt zou werken.   

”Achteraf dacht ik er pas aan, hoe het voor ons zou voelen als papa in een gehuurde kamer zou wonen. Dat was voor niemand fijn geweest” 

Maar plotseling kregen ze een match! Een adverteerder met een appartement in Amsterdam die graag naar Rotterdam wilde verhuizen. Alles was perfect, zowel de ligging en de huur als de grootte van het appartement van Lana's vader. Het was precies wat het stel uit Amsterdam zocht. Lana stuurde direct een bericht en vroeg of ze interesse hadden, en dat hadden ze! Ze wilden het appartement graag zo snel mogelijk bekijken. Lana en haar familie konden het niet geloven. We waren zó blij, vertelt Lana.  


Lana belde haar vader en vertelde hem over de ruil. Het voelde nog ver weg, maar de familie kreeg wel een klein beetje hoop. En toen kwam de dag waarop het stel uit Amsterdam naar het appartement van de vader zou komen kijken. De broers en zussen huurden een schoonmaakbedrijf in om het appartement te poetsen en ze kochten nieuwe meubels. Als de ruil dan niet door zou gaan, zou hun vader in ieder geval een mooie woning met nieuwe meubels hebben in Rotterdam. De dag na de bezichtiging nam het koppel contact met ze op en vertelden ze dat ze graag verder wilden gaan met het proces. 


De familie weer herenigd

Het was tijd om een ruilverzoek in te dienen en afgelopen weekend reed de verhuiswagen dan eindelijk van Rotterdam naar Amsterdam. 

Lana heeft contact gehad met het stel waarmee haar vader van appartement is gewisseld en ook zij waren erg tevreden met de ruil en hun nieuwe woning. 

Dat de familie bij elkaar in de buurt woont, is altijd erg belangrijk geweest voor Lana. Dat gevoel werd nog meer versterkt door de situatie met het coronavirus. Lana vertelt dat ze nu heel erg dankbaar is dat ze snel naar haar vader kan om boodschappen te brengen en een beetje te kletsen via het balkon. Dat is iets wat ze niet had kunnen doen als haar vader nog in Rotterdam had gewoond.

”Bedankt voor alle steun, jullie hebben snel al onze vragen beantwoord en het was echt een fijn en veilig gevoel om te weten dat er altijd iemand voor ons klaarstond.” - Lana 

Zoeken jullie ook naar de perfecte match? Plaats nu een advertentie op woningruil24.nl