Ruilster Nicolette geeft tips voor een geslaagde ruil

Toen dingen veranderde in het leven van Nicolette van Dam, was ze genoodzaakt om een andere en goedkopere woning te vinden. Hier verteld ze over haar woningruil en geeft tips hoe ook jij een geslaagde ruil tot stand kan brengen!

Waarom wilde je verhuizen?
Ik woonde heerlijk in mijn vorige woning, helaas is mijn relatie verbroken en kon ik de huur niet alleen betalen. Hierdoor was ik helaas genoodzaakt om op zoek te gaan naar een goedkopere woning. Ik voldoe aan de voorwaarden van sociale huur maar met mijn inschrijfduur van 7 jaar kom je er niet in Amsterdam.

Wat had je voor woning en waar was je naar op zoek?
Sociale huurwoning in Amsterdam, een woning met karakter en een buitenruimte.

Hoe voelde het toen de ruil geheel was afgerond en je verhuisd was?
Om eerlijk te zijn had ik een dubbel gevoel, ik woonde heerlijk in mijn vorige woning, dat was echt mijn thuis. Ik voelde mij erg thuis in de buurt en had heel leuke en fijne buren. Het liefst was ik daar blijven wonen. Jammer dat ik alleen vanwege financiële redenen de beslissing heb moeten maken om te verhuizen naar een goedkopere woning.
De reden waarom ik mijn nieuwe woning heb gekozen (ik had best veel opties om uit te kiezen), was door de ruime woonkamer, rustige buurt en de grote tuin, waar mijn katten ook heel blij van worden.

Welk advies zou je willen geven aan andere woningruilers?
Tips die ik anderen kan geven voor het vinden van een geslaagde woningruil:

  • Maak een advertentie met een duidelijke beschrijving van je woning en maak mooie en duidelijke foto’s!
  • Wees vriendelijk en beleefd, reageer snel op mensen.
  • Wanneer iemand interesse heeft in jouw woning, maar diegene niet heeft wat jij zoekt, ga ook op zoek naar een 3e persoon voor een mogelijke driehoeksruil.
  • Wees realistisch in je wensen! Verbreedt je zoekveld en maak concessies, in de huidige woningmarkt kun je daar echt niet omheen! Verwacht niet dat je voor een dubbeltje op de eerste rij komt.
  • Probeer door het interieur etc. van mensen heen te kijken en te kijken wat jij ervan zou kunnen maken!
  • Probeer er relaxed in te staan, houdt rekening met mensen die niet (meer) reageren of die zich ineens geheel onverwachts terugtrekken (heb ik meerdere malen meegemaakt), zodat je niet te veel teleurgesteld wordt en laat je vooral niet ontmoedigen! Blijven zoeken! De aanhouder wint!

Wil je ook verhuizen? Start vandaag nog een advertentie van je woning en vind je perfecte ruil!

Wil jij ook je huurwoning ruilen?

  • Woningruils aangepast naar jouw wensen
  • Hulp tijdens het gehele process
  • Twee minuten om je te registreren
Ga gratis aan de slag