Tien tips voor een geslaagde woningruil

Wij van Woningruil24.nl hebben uitgebreide ervaring met woningruilen. Hier delen we onze beste tips die we door de jaren heen hebben verzameld.

1. De beschrijving
De beschrijving van je appartement is belangrijk. Wees eerlijk. Er ontstaat alleen maar frustratie wanneer je appartement in het echt niet overeenkomt met de beschrijving. Benadruk de voordelen van jullie woning, ga na welke eigenschappen je zelf waardeert. Probeer vervolgens om deze over te brengen in de beschrijving. Als je bijvoorbeeld een groot balkon hebt, schrijf je niet alleen "groot balkon". Vertel in plaats daarvan over de voordelen: bijv. "ruim balkon voor heerlijke luie dagen in de zon, er is plek om met 6-8 personen een zomerfeestje te houden".

2. Foto's
Een advertentie met foto's valt tot wel 6 keer beter op dan een advertentie zonder foto's. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk foto's toevoegt. Neem foto's bij daglicht en open je luxaflex en gordijnen. Ruim ook van tevoren op, zodat de foto's niet rommelig worden. Lees meer tips bij onze fotoschool.

3. Driehoeksruil
Zorg dat je driehoeksruilen activeert. Driehoeksruilen creëren veel meer ruilketens dan directe ruilen. Je kunt zo ook een hoop andere appartementen te zien krijgen die je anders niet zou zien. Volgens de statistieken komen driehoeksruilen veel meer voor dan directe ruilen.

4. Verbreed je wensen
Ga na hoe redelijk je wensen zijn. Als je bijvoorbeeld een driekamerappartement zoekt van ten minste 75 m² en een maximale huur van € 500, dan loop je misschien wel een appartement mis met een huur van € 501. Het is beter om je wensen en marges wat te verbreden en vervolgens "nee" te zeggen tegen de appartementen waar je geen interesse in hebt.

5. Voeg meerdere gebieden toe
Hoe meer gebieden, hoe meer hits. Sta ook open voor woningen die misschien niet in het gebied liggen waar je het liefst wil wonen. Het kan nooit kwaad om eens naar gebieden te kijken waarvan je denkt dat je het niets vindt. Soms vind je toch ineens een echt pareltje.

6. Interessemarkeringen
Wees actief. Log ten minste één keer per dag in en bekijk je interessemarkeringen. Onbeantwoorde interessemarkeringen zorgen voor irritaties bij andere leden. Het beïnvloedt ook hoe anderen over jouw advertentie zullen denken.

7. Zorg dat je contactgegevens up-to-date blijven
Bereikbaar zijn is een basisvoorwaarde om deze dienst optimaal te laten werken. Zorg ervoor dat je je huidige telefoonnummer hebt opgegeven. Zorg er ook voor dat je een goedwerkend e-mailadres hebt. Houd er rekening mee dat je je spamfilter niet te hoog instelt, want dan komen mails van de website misschien niet aan.

8. Maak gebruik van e-mailmeldingen
Gebruik e-mailmeldingen om interessante ruilen onder de aandacht te brengen. Dit is een effectieve tool die veel te weinig wordt gebruikt. Je kunt met slechts één klik op de knop iedereen in de ruilketen informeren over een interessante ruil.

9. E-mailen
Neem contact op met de betrokkenen in interessante ruilketens. E-mail is een goede manier voor het eerste contact, voordat je elkaar leert kennen. Misschien wil je graag meer informatie over de woning of de ligging. Dan is een e-mail perfect.

Gebruik je telefoon. Bel vaker! Wanneer alle ruilpartijen "ja" hebben geantwoord op een ruil is het tijd om een bezichtiging te boeken. Bel ook als je vragen hebt over de advertentie, het is veel makkelijker om informatie te krijgen via een telefoongesprek. Een telefoongesprek kan ook een grotere interesse creëren voor jouw appartement.

Veel succes!

Wil jij ook je huurwoning ruilen?

  • Woningruils aangepast naar jouw wensen
  • Hulp tijdens het gehele process
  • Twee minuten om je te registreren
Ga gratis aan de slag