Zo word je een succesvolle woningruiler

We raden je aan om over een aantal dingen na te denken voor een geslaagde appartementenruil.

Weet wat je wil
Waarom wil je ruilen? Deze eenvoudige vraag is de allerbelangrijkste. Je moet bepalen wat je nodig hebt, dat je huidige woning niet heeft. En je moet ook bedenken wat je nu hebt, dat je niet langer nodig hebt. Een appartementenruil is net als elke andere ruilhandel - je geeft iets en je krijgt iets. Je kunt zowel een groter als meer centraal gelegen appartement krijgen, maar dan moet je zelf ook iets aan kunnen bieden. Bijvoorbeeld uitzicht, nabijheid tot de natuur, school, goede openbaarvervoervoorzieningen enz. Een geslaagde ruil is simpelweg een ruil waarbij alle partijen iets beters krijgen!  

Wees eerlijk en persoonlijk
Het is geen goed idee om dingen te verbergen of te overdrijven in je advertentie. Vóór de ruil wordt afgerond zullen jullie toch elkaars appartementen bekijken. Als de werkelijkheid niet overeenkomt met de beschrijving, ontstaat er irritatie en frustratie. Tot slot geldt natuurlijk altijd het oeroude gezegde "behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden". Alle anderen zijn ook hier om hun levenskwaliteit te verhogen door een betere woning te vinden. Wederzijds respect zorgt voor een prettige omgang.

Stel redelijke eisen
Het is makkelijk om een beetje gierig te worden als de lijst met ruilvoorstellen lang is. Dan is het belangrijk dat je weer even met beide voeten op de grond komt te staan en dat je jezelf eraan herinnert wat je nou écht nodig hebt. Concentreer je op het vinden van een woning waar je tevreden mee bent, niet op het vinden van je droomwoning. Mensen met onrealistische eisen kunnen lang in het zoekproces blijven hangen. Als je een eenkamerappartement met een kitchenette hebt in een buitenwijk, kun je misschien ook niet verwachten dat je tegen een centraal gelegen driekamerappartement met grote keuken kunt ruilen.

Wees ijverig 
Je ruilt niet zomaar tijdens een korte koffiepauze van woning. Het kost tijd en vereist betrokkenheid. Investeer tijd in het schrijven van een goede en aantrekkelijke advertentie met een nauwkeurige beschrijving en mooie foto's. Houd er rekening mee dat het net zo belangrijk is dat iemand voor jouw appartement valt, als dat jij een woning vindt die jij wil hebben. Probeer een routine te vinden waarbij je regelmatig inlogt en je ruilverzoeken markeert. Je hoeft het niet elke dag te doen, maar een paar keer per week raden we wel aan. Als je eenmaal 100%-ruilen krijgt (ruilen waarbij alle partijen interesse hebben getoond) is het tijd om te beginnen met het organiseren van bezichtigingen. Neem het initiatief! Wacht niet tot anderen bezichtigingen voor je gaan regelen, maar organiseer het zelf. Dit zal de ruil bevorderen en bovendien voelt het vaak beter om zelf actie te ondernemen, in plaats van passief af te wachten op actie van anderen. Ook zal je ontdekken dat niet iedereen dezelfde hoeveelheid tijd en energie erin steekt. Sommige mensen zijn erg toegewijd, terwijl anderen meer afwachtend zijn en misschien lastig zijn om mee in contact te komen. Het is belangrijk om de verschillende keuzes van alle ruilers te respecteren.

Activiteit
We meten hoe actief onze adverteerders zijn. Degenen die vaak inloggen, berichten beantwoorden, hun ruilvoorstellen markeren en die foto's hebben toegevoegd aan hun advertentie, zien we als actieve adverteerders. Dit is te zien aan hun advertenties (in de vorm van kleine sterren). Het is altijd interessanter om contact op te nemen met iemand die veel sterren heeft - dan kun je een snellere reactie verwachten.

Wil jij ook je huurwoning ruilen?

  • Woningruils aangepast naar jouw wensen
  • Hulp tijdens het gehele process
  • Twee minuten om je te registreren
Ga gratis aan de slag