Zo vinden we een geschikt appartement voor je.

woman-in-grey.jpg 2.96 MB

Elke dag ruilen gemiddeld tien personen van woning bij ons - via een directe ruil, een driehoeksruil of een handmatige, directe ruil.
Hier gaan we in op de verschillende begrippen - en leggen we uit hoe we je matchen met een nieuw appartement.

De matchingmotor doet het werk

Met behulp van wat wij de matchingmotor noemen, is het makkelijk om een nieuwe woning te vinden. Hij matcht de wensen die jij aangeeft bij je registratie met potentiĆ«le appartementen. De appartementen die aan jouw wensen voldoen, zijn dan in de zogeheten ruillijst te zien. 
De advertenties die je in je ruillijst ziet, voldoen niet alleen aan je wensen, de wensen van de adverteerders passen ook bij jouw appartement. Dat noemen we dus een match. 
Op je account kun je makkelijk de verschillende zoekalternatieven instellen en kiezen welke ruilen geschikt zijn. 


Verschillende soorten ruilen

Er zijn drie verschillende soorten ruilen. Je ziet ze alle drie in je ruillijst.

1.Directe ruil 

Betekent dat twee personen met elkaar van appartement ruilen. De matchingmotor genereert directe ruilen, je hoeft dit ruiltype dus niet zelf te zoeken. 


2.Driehoeksruil

Dit is de meest gebruikelijke manier om van appartement te ruilen. Drie personen ruilen appartementen met elkaar op een eenvoudige en handige manier. Appartement A ruilt tegen appartement B, waarvan de eigenaar ruilt tegen een ander appartement (C), die weer ruilt tegen appartement A - de ruil vindt dus eigenlijk plaats in de vorm van een driehoek. Een driehoeksruil wordt door de matchingmotor gegenereerd. 

3. Handmatige, directe ruil

Wanneer twee personen elkaars appartement vinden zonder gebruik te maken van de matchingmotor en vervolgens met elkaar van appartement ruilen, wordt dit een handmatige, directe ruil genoemd. Als je geen handmatige ruilvoorstellen wilt ontvangen, kun je dit aangeven bij je instellingen. 


Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over ruilen of als je tips en advies wil over hoe je de juiste ruil kunt vinden. We hebben veel ervaring op het gebied van ruilen en delen deze graag met je. We zijn te bereiken via info@woningruil24.nl.